Påsken på Orsa Camping

Spendera påskledigheten på Orsa Camping och ta del av aktiviteter och upplevelser. På Orsa Campingo finns flertalet olika boendealternativ oavsett om ni önskar ett enklare rum eller modern stuga med vackert läge intill Orsasjön. Vår camping är öppet året runt och under vinterperioden skottar vi upp ett flertal platser med närhet till servicehus.  I våra servicehus hittar ni b.la. duschar, toaletter, bastu, tvätt- och torkrum och tv-rum. På campingen har vi även en vallabod för våra skidåkande besökare. 

 

Ca 15 km från campingen hittar ni Orsa Grönklitt, ett skidparadis med både längdskidåkning och alpinåkning. I Orsa Grönklitt finns även fler aktiviteter som hundspann och skotersafari. I Orsa Grönklitt finns även Orsa Rovdjurspark, tillika Europas största. Parken har öppet dagligen och här kan ni träffa på djur som isbjörnar, tigrar, leoparder och varg.

Campingtomter
20%

 

Rabatten gäller vecka 16-17, 14-28 april. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden och gäller endast vid förbokning. Gäller endast nybokningar. Uppge rabattkod "pask20". 

Se priser och boka

Stugor
20%

 

Rabatten gäller vecka 16-17, 14-28 april. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden och gäller endast vid förbokning. Gäller endast nybokningar. Uppge rabattkod "pask20".

Se priser och boka

Aktiviteter

Längdskidåkning

Endast 15 km från Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Orsa Grönklitt en perfekt destination för att vässa tekniken eller kanske prova för första gången. Dessutom på äkta snö, sån som faller från himlen – inte maskiner.

 

Service, modern skidskola, närhet och perfekta spår gör att allt fler längdåkare hittar till Orsa Grönklitt – där du även får hjälp att hitta utrustningen som passar just dig.

 

Orsa Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. 13 mil välpreparerade spår genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att anläggningen sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. Det är kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjälliknande myrspår och mysiga skogsspår – där hela 9 km är belysta. På Längdcentrum har många jobbat med skidor hela livet, och kan verkligen hjälpa dig.

 

Alpint

Endast 15 km Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Den stora kombinationen av olika slags utförsåkning och att allt finns nära varandra är det som gör Orsa Grönklitt unikt. Toppstugan ligger inte långt bort, i vilken backe du än är. Pisterna finns i olika svårighetsgrader, från grönt till svart. Och ofta är en nedfart uppdelad så du och dina kompisar kan åka samma backe men med olika svårighetsgrader.

 

Utmaningar hittar du både i pisten och off-pist. Vi har svarta backar som kan bjuda på hisnande fartupplevelser och off-piststråk genom trolsk skog. Hitta din egen väg genom skogen eller följ spåren från tidigare våghalsar – allt efter din egna förmåga. För dom med lite mindre skidor är Bärras off-pist en favorit!

 

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Det är verkligen ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. Parken har valt en inriktning med stora rovdjur från norra halvklotet och flera av dem är utrotningshotade. Våra djur är goda ambassadörer för sina vilda artfränder och du får möjligheten till nära möten med mäktiga djur

 

Passa på att hälsa på rovdjuren under påsk, lite extra busiga är dem när vårkänslorna kommer. Nu är alla djuren vakna, även brunbjörnarna. Tips! Ta en karta i entrén och ge er ut i parken och leta ägg i äggjakten. Markera på kartan var ni hittat äggen och lämna in kartan i entrén där alla barn som deltar får en belöning! Äggjakten pågår mellan 18-25 april, kl. 10:00-16:00.

 

Orsa Bowling och McGregors Sportbar

I samma byggnad som receptionen finns Orsa Bowling och McGregors Sportbar som är öppet året runt.

 

Bowling
Hos oss spelar b.la. vuxna, barn, pensionärer och funktionshindrade. Med hjälp av lättare klot, staket och klotrännor så kan vem som helst spela. Under helgerna har vi discobowling med härlig musik och häftig discobelysning.

 

Sportbar
I sportbaren erbjuder vi en bred, amerikanskinspirerad meny och ett stort urval av drycker. På menyn hittar ni rätter som b.la. fläskfilé, entrecote, ribs, hamburgare och lax. Samtidigt som ni njuter av en god bit mat kan ni följa ert favoritlag på våra storbildsskärmar. Vi sänder dagligen de hetaste matcherna.

 

Spelhörna
Barnens favorit! I vår spelhörna hittar ni biljard, dart, flipper, airhockey, bilspel, motorcykelspel m.m. Ta med kollegorna eller familjen och tävla i en femkamp, garanterat kul för hela familjen!

 

MG 4843 - stor (218011).jpg

Boka bord på 0250-59 40 40.

Hur vill du bo?