Boendeguide

På Orsa Camping finns boende som passar alla. Alternativen är många och oavsett om du önskar en tomt för din husbil eller husvagn eller önskar hyra stuga så finns något för dig. Genom vår boendeguide hoppas vi kunna hjälpa dig hitta just ditt bästa alternativ.

Hur vill du bo?

Camping

Orsa Camping är en av Sveriges mest traditionsrika campingar och vi har en historia 
som går tillbaka till tidigt 1900-tal. Vår camping är öppen året runt och oavsett om du föredrar att sola på stranden eller staka i skidspåret så välkomnar vi dig.

 

Hos oss hittar du 632 campingtomter vilket skvallrar om ett stort utbud och en mångfald av olika tomter. Oavsett om du önskar en plats i händelsernas centrum eller en plats med lugn och ro så finns ett alternativ för dig. 

 

Stuga

På Orsa Camping finns boende 365 dagar om året. Välj bland ett brett urval av olika typer av stugboenden. Alla stugor ligger naturnära med närhet till alla våra aktiviteter. Stugbyn är inte klassificerad enligt svensk campingstandard.

 

Husvagn

Drömmer du om att bo i husvagn? Nu har du chansen att prova genom att hyra någon av våra exklusiva husvagnar från Kabe.

 

Bra att veta

Inför ankomst

Efter ditt bokningstillfälle, kontrollera din bokningsbekräftelse så att den stämmer med det som blivit överenskommet för att undvika missförstånd.

 

Vid bokning av campingtomt se gärna till att i förhand registrera Camping Key Europe, vilket är ett krav då vi är en SCR-ansluten campingplats. Läs mer om Camping Key Europe här nedan. 

 

Incheckningstider är följande:

Stugor
Incheckning från 15:00. Utcheckning senast 11:00.

Campingtomter
Incheckning från 12:00. Utcheckning senast 12:00.

Under vistelsen

Eventuella klagomål bör framföras snarast möjligt, dock senast klockan 11:00 dagen efter ankomst. Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till receptionen så att vi får möjlighet att åtgärda dem.

 

Eventuella skador
Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela receptionen om detta.

 

Avresestädning
Om inte städningen är gjord enligt de instruktioner som givits vid incheckning så debiteras du i efterhand kostnaden för en avresestädning. Priset varierar beroende på storleken på boendet.  

 

Förbud
Det råder rökningsförbud i samtliga stugor och allmänna utrymmen på campingen. Vid överträdelse tas en saneringsavgift ut. Det gäller även i de fall där djur tas med till djurfri stuga. 

 

Borttappade nycklar
Borttappad stugnyckel debiteras med 1 500 kr vid avresa och borttappad nyckel till campingtomten debiteras med 500 kr. Vid borttappad tag till poolområdet debiteras gästen 650 kr. 

 

Förbrukningsmaterial
Rengöringsmedel, diskmedel och toalettpapper finns i stugorna. Toalettpapper finns endast i de stugor med dusch & WC.

 

Miljö och avfall
Tillsammans är det viktigt att vi värnar om miljön. Här är några tips för hur du kan göra skillnad: 
- Diska inte under rinnande vatten
- Sortera ert avfall i avsedda behållare på våra miljöstationer
- Kasta gärna er pant i våra Pantamera-kärl, där alla pengar oavkortat går till Barncancerfonden 
- Grillkol ska kastas i avsedda behållare på våra miljöstationer

Trivsel och ordning

För oss är det väldigt viktigt att alla gäster på vår anläggning ska trivas. Av den anledningen finns det ordningsregler framtagna i samarbete med de nordiska campingorganisationerna som alla gäster ska följa. 

 

My Camping Key

För att din incheckning på en SCR-ansluten camping ska gå snabbt och smidigt, är det obligatoriskt som gäst att vara registrerad med Camping-ID eller Camping Key Europé. Allra snabbast går det om du har appen och registreringen klar innan du kommer ut på årets första campingtur.
Camping-ID och Camping Key Europé behövs inte vid övernattning i stugor och rum.

Läs mer