Barnaktiviteter

Vårt mål är att bli Sveriges bästa familjecamping. Just därför anställer vi till sommaren 2019 en personalgrupp med fullt ansvar endast för våra barnaktiviteter. På Orsa Camping har barnen ett eget aktivitetscentrum öppet från tidig förmiddag till sen kväll. Härifrån utgår alla ledarledda aktiviteter som skattjakter och femkamper. 

Ledarledda aktiviteter

Under sommaren har vi flera ledarledda aktiviteter dagligen. Alla aktiviteter utgår från Aktivitetscenter Kajutan. Bärra Blåbär annordnar tillsammans med piraterna födelsedagskalas och även familjekvällar på Orsa Bowling och McGregors Sportbar. Piraterna har även flera andra aktiviteter som skattjakter, femkamper och dalahästmålning.

Aktivitetscenter Kajutan

På Aktivitetscentrum Kajutan arbetar bara medlemmar ur Svarte Piratens besättning, alltså riktiga sjörövare! Här finns spelhall med massor av roliga spel, ritbord med block och pennor samt sällskapsspel. Vi serverar kaffe, fikabröd, läsk, godis och glass. Här hyr du också golfklubbor och bollar, kubbspel, baskettboll, cyklar och cykelbilar, trampbåtar, SUP's
samt bokar in dig på våra spännande aktiviteter.

 

Glassbar
Piraterna i Kajutan har en egen glassbar. Här kan du njuta av mjukglass och massor av olika smaker på kulglass och roliga glassmenyer.

Cykelbilar

Med en cykelbil kan hela familjen enkelt upptäcka hela vårt område! Cykla ensam eller tillsammans med hela familjen, vår största cykelbil har plats för 4 personer. Cykelbilarna hyrs ut från Aktivitetscenter Kajutan under deras öppettider.

 

OBS! En myndig person över 18 år måste stå för kontraktet när man hyr en cykelbil. 

 

Priser
Cykelbil för 1 person: 100 kr/timme
Cyckelbil för max 4 personer: 120 kr/timme

Spelhörnor

Totalt finns två spelhörnor på Orsa Camping. Perfekt för en regnig dag! Den ena spelhörnan är placerad i Orsa Bowling. Här hittar ni biljardbord, dart, flipperspel, bilspel m.m. Den andra spelhörnan finns på Aktivitetscenter Kajutan, något mer anpassad för de mindre barnen.

Hoppkuddar

Till sommaren 2016 kunde vi presentera en nyhet i form av en hoppkudde, placerad vid lekplatsen nedanför Aktivitetscenter Kajutan. Tack vare den positiva responsen vi fick från våra gäster så investerade vi till sommaren 2017 i ytterliggare än hoppkudde. En ännu större hoppkudde, som vi placerade intill den tidigare, vackert belägen vid Orsasjöns strand.

Lekplatser

Hos oss finns totalt tre större lekplatser utplacerade på anläggningen. En i början av campingen vid 200-området, en annan borta vid 700-området samt en lekplats i stugbyn. Utöver det finns även en mindre lekplats vid 300-området.