Jullov

Fira jul och nyår på Orsa Camping och ta del av våra aktiviteter och upplevelser. Ca 15 km från campingen hittar ni Orsa Grönklitt, ett skidparadis med både längdskidåkning och alpinåkning. I Orsa Grönklitt finns även fler aktiviteter som hundspann och skotersafari. I Orsa Grönklitt hittar ni även Orsa Rovdjurspark, tillika Europas största. Parken har öppet dagligen och här kan ni träffa på djur som isbjörnar, tigrar, leoparder och varg. 

I väntan på julen

Den 23 december bjuder vi in till en eftermiddag med allt man behöver för att komma i härlig julstämning.

Kl. 14.00-18:00 Julpyssel
Kom och gör snögubbar, tomtar eller varför inte lite girlanger att hänga upp i stugan? 
Kl. 14.00-20-00 Discobowling
Härlig julmusik hela dagen. Idag kör vi även vårt specialerbjudande 100 kr/bowlingbana
Kl. 16.00-20.00 Crazy Classic
Specialerbjudande i restaurangen med Classic Burger för 149 kr.

Juldagsfest

Den 25 december är det dags för årets juldagsfest där vi i år gästas av The Copper Groovers och DJ Lars Wilander. Grabbarna står på scenen från ca kl. 22.30.

 

Priser: Förköp 100 kr (t.om 25 december kl. 15.00). Entré i dörren 150 kr.
Åldersgräns: 18 år
Ätande gäster innan spelningen betalar endast 75 kr i entré.

Nyårsfirande

På nyårsafton har vi öppet på Orsa Bowling och McGregors Sportbar. Fira nyår med släkt och vänner hos oss med god mat och bowling, eller varför inte en 5-kamp för att avgöra vem som är familjens mästare?


Vi serverar en 3-rätters meny för de vuxna och en 2-rätters för de mindre barnen. Vid bokning av vår nyårsmeny bjuder vi även på en timmes grattis bowling.

 

Följande meny serveras:
3-rätters 595 kr/pp
- Toast skagen, toppad med löjrom
- Entrecôte med potatisgratäng och pepparsås
- Chokladfondant med hallonsås och grädde

 

2-rätters för barn 195 kr/pp
- Fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås
- Glass med chokladsås och marshmallows

 

Livemusik med Krille Finsén, på scenen från mellan kl. 20.00-00.00.
Åldersgräns: 18 år från kl. 22.00
Entré: Gratis

 

Boka bord och banor på info@orsabowling.se eller på 0250-59 40 40.

Aktiviteter för hela familjen

Längdskidåkning

Endast 15 km från Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Orsa Grönklitt en perfekt destination för att vässa tekniken eller kanske prova för första gången. Dessutom på äkta snö, sån som faller från himlen – inte maskiner.

 

Service, modern skidskola, närhet och perfekta spår gör att allt fler längdåkare hittar till Orsa Grönklitt – där du även får hjälp att hitta utrustningen som passar just dig.

 

Orsa Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. 13 mil välpreparerade spår genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att anläggningen sedan länge är officiellt Vasaloppscenter. Det är kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjälliknande myrspår och mysiga skogsspår – där hela 9 km är belysta. På Längdcentrum har många jobbat med skidor hela livet, och kan verkligen hjälpa dig.

Alpint

Endast 15 km Orsa Camping ligger Orsa Grönklitt. Den stora kombinationen av olika slags utförsåkning och att allt finns nära varandra är det som gör Orsa Grönklitt unikt. Toppstugan ligger inte långt bort, i vilken backe du än är. Pisterna finns i olika svårighetsgrader, från grönt till svart. Och ofta är en nedfart uppdelad så du och dina kompisar kan åka samma backe men med olika svårighetsgrader.

 

Utmaningar hittar du både i pisten och off-pist. Vi har svarta backar som kan bjuda på hisnande fartupplevelser och off-piststråk genom trolsk skog. Hitta din egen väg genom skogen eller följ spåren från tidigare våghalsar – allt efter din egna förmåga. För dom med lite mindre skidor är Bärras off-pist en favorit!

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark är med sina 325 000 kvm Europas största Rovdjurspark av sitt slag.
Vår rovdjurspark är ingen vanlig djurpark, utan en unik möjlighet att betrakta djuren i deras naturliga miljö. 
Här lever björn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida.

 

I parken finns ett femtontal björnar. På Tigerberget regerar våra amurtigrar (populärt kallade Sibiriska tigrar). Orsa Rovdjurspark  har den näst största isbjörnsanläggningen i världen, Polar World. Här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. På området finns även Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard, mäktiga katter med imponerande balans och smidighet!

 

I Orsa Rovdjurspark kan du besöka de fina utställningarna i bland annat Polar World och Tiger Mountain. I Rovdjurscentrum som är entrébyggnaden till parken finns det både permanenta utställningar och tillfälliga. I parken är dagligen publika aktiviteter som man finner anslag om i entréerna, man kan även boka in sig på olika aktiviteter. 

 

Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Ta gärna med kikare eller hyr en i entrén

Orsa Bowling och McGregors Sportbar

I samma byggnad som receptionen finns Orsa Bowling och McGregors Sportbar som är öppet året runt.

 

Här finns bowlingbanor, spelhörna och en sportbar som serverar från en amerikanskinspirerad meny. 

Inspiration från Orsa Grönklitt