Sport och träning

För dig som vill träna på semestern så finns alla möjligheter att göra det hos oss, både sporadiskt och i grupp med ledare. Genom vårt sammarbete med Korpen Orsa kan vi erbjuda träningsmöjligheter både i vatten och på land.

Utegym

Multiarena

Multiarenan är en av våra spännande nyheter inför sommaren 2019! Här finns det möjlighet till att bla. spela innebandy, fotboll och basket. Klubbor och bollar finns att hyra på Aktivitetscenter Kajutan. 

 

OBS! P.g.a. försening från leverantör så kommer tyvärr inte multiarenan stå klar förens vecka 33.

Morgonsimning

Starta dagen med en härlig simtur innan poolområdet öppnat, mellan kl. 6:00-8:00. tillsammans med Korpen i Orsa.

 

Det du behöver göra är att lösa ett medlemskap i Korpen samt köpa ett säsongkort på poolområdet. Vill du komma en enstaka gång går det bra att lösa entrè till badet kvällen innan och visa kvitto.

 

Medlemsavgift i Korpen är från och med 2018 150 kr. Det löser du på Korpen, Järnvägsgatan 25B eller swishar på 123 173 39 55. I meddelandet skriver du ditt namn och medlemsavgift 2019.

 

För mer information kontakta Korpen Orsa, tel: 070-388 29 69 eller korpenorsa@gmail.com

Intensivkurs Crawl

Vill du lära dig något nytt i sommar eller utveckla det du redan kan, gillar du att simma eller ska du delta i något motionslopp? Då är Korpens intensivkurs i crawl något för dig! Ta chansen att lära dig ett nytt simsätt eller utveckla & finslipa din teknik, vi har begränsat antal platser så anmäl dig nu!

 

Under 6 träningstillfällen kommer din teknik att utvecklas med hjälp av vår duktiga siminstruktör Annika Persson. Annika är utbildad av Svenska Livräddningssällskapet och före detta tävlingssimmare som trivs allra bäst i vatten.

Kusen är öppen för deltagare från 12-100 år som kan simma 200 m bröstsim, är vattenvan och bekväm med att ha huvudet under vatten. Det finns endast 10 platser så först till kvarn! 

 

Anmäl dig på mail korpenorsa@gmail.com eller telefon 070 - 388 29 69.

Vattenträning

Trevlig träning i vatten för alla!

 

Vecka 26-32, tisdagar kl. 19:00-20:00. 

 

Betalningen går att genomföra till Korpen Orsa via swish 123 173 39 55, för annat betalsätt kontakta Korpen. 

 

För mer information kontakta Korpen Orsa, tel: 070-388 29 69 eller korpenorsa@gmail.com

Cykeluthyrning

växlade cyklar. Hyr cykel hos oss under vistelse så slipper ni släpa med hemifrån, och kan enkelt ta er fram och uppleva campingen. Eller varför inte ta en dagstur runt i byarna i vackra Orsa? 

 

Läs mer om våra cyklar här

 

Priser:
150 kr/dag
250 kr/2 dagar
330 kr/3 dagar
400 kr/4 dagar
460 kr/5 dagar
500 kr/6-7 dagar

 

Samtliga cyklar hyrs genom Aktivitetcenter Kajutan.

Vandringsleder

I Orsa, med omnejd, finns massor av fantastiska vandringsleder att upptäcka. Siljansleden samt Centrumleden går längs med campingen vilket gör det enkelt att hitta starten. Fråga gärna oss i receptionen för kartor och tips. 

Träning med Korpen

Tillsammans med Korpen Orsa så kan vi under sommaren erbjuda massor av olika träningsformer. 

 

Träningen utgår från dansbanan vid Udden. Pris för vuxen är 50 kr och 20 kr för barn under 18 år. 

 

Se vår aktivitetskalender här

SUP

SUP (Stand Up Paddling) är en relativt ny sport! Den påminner till viss del om vågsurfing, men brädorna är generellt lite större och man står upp och paddlar sig fram istället. Detta gör sporten väldigt mångsidig.

 

Priser:
200 kr/2h 
500 kr/heldag

 

Hyrs ut från Aktivitetscenter Kajutan.

Dans på Udden

På söndagarna har vi sommardans på dansbanan ute vid Udden, tillsammans med 100% Socialdans Bugg & Fox. Alla är varmt välkomna, nybörjare som mer erfarna dansare. Den dansvänliga musiken spelas från dator. Söndagar kl 18.00-21.00. Entrén är 40 kr, betalas på plats (swish eller kontant).

Tennis

Tennis är ett roligt och underhållande sätt att få lite motion på semestern! I närhet till receptionen finns två tennisplaner. Tennisraket och bollar finns att hyra för 50 kr per racket. Då ingår bollar.

 

Bokning av tennisbanor sker här eller via receptionen. Vid regn och våta banor är spel förbjudet.