Frågor och svar

Camping   

Vilken kontakt gäller till elstolpen?

Generellt gäller EU-kontakt på det flesta av våra platser, dvs det krävs att du har en EU-kompatibel kontakt på din kabel (tre stift). På vissa av våra platser gäller dock vanligt stick-kontakt. I vår onlinebokningen står det angivet vilken kontakt som gäller för varje specifik plats. Adaptrar finns att köpa i receptionen (reservering för utsåld). Kontakta gärna receptionen vid funderingar. 

 

Bild på CEE-adapter.

Bild på Stickkontakt. 

Vilken storlek är det på campingtomterna?

Storleken på våra campingtomter varierar. I vår onlinebokning anges platsens dimensioner. Var noga med att välja en plats som passar din husvagn, husbil eller tält. Har du några funderingar eller känner dig osäker så är du välkommen att kontakta receptionen.

Vilka tider gäller för in- och utcheckning?

In- och utcheckning för våra campingtomter och ställplatser är 12:00. Önskar ni checka in tidigare eller checka ut senare? Vänligen kontakta receptionen så kan vi kolla över möjligheterna till det.

När är sista tid för incheckning?

Från 24:00 är all motortrafik för boende gäster förbjudet inne på campingen. Vid sen ankomst efter 24:00, parkera utanför receptionen och checka in morgonen efter. Vid ankomst efter receptionens öppettider hämtar ni nyckeln i en nyckelbox utanför receptionen. Vänligen kontakta receptionen vid frågor och för kod till nyckelboxen.

Vad innebär campingtomt med VA?

VA-plats innebär att det finns en egen vattenkran till varje plats samt ett avlopp för "gråvatten". Observera att du måste ha egna slangar med dig.

Kostar det att duscha i servicehusen?

Vi har fria duschar i alla servicehus, utan mynt och poletter. OBS! Tänk på miljön och duscha aldrig längre än nödvändigt.

Finns det diskmaskiner i servicehusen?

Diskmaskiner hittar ni i Servicehus A, C och G. Diskmaskinerna är snabbgående och har automatisk dosering av diskmedel.

Finns wifi på området?

Ja absolut, du kan koppla upp dig till vårt nätverk över hela anläggningen. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet för du vid incheckning.

Vi har en extra bil, vart ställer vi den?
Under högsäsong har vi mycket begränsat med parkeringsplatser inom området ingår en bil per campingtomt och detta skall parkeras innanför tomtgränsen. Övrig parkering hänvisas till gästparkeringen utanför receptionen.

Under lågsäsong kan vi, i mån av plats, men endast efter överenskommelse med receptionen, tillåta ytterligare fordon för boende gäster.

Stugor   

Ingår sängkläder och handdukar?

Nej, men du kan hyra till för 150 kr/set. Då ingår påslakan, underlakan, örngott samt stor och liten handduk.

Vilka tider gäller för in- och utcheckning?

Incheckning på våra stugor är från 15:00 och utcheckning senast 11:00.

Finns täcke och kudde i stugorna?

Täcken och kuddar finns i alla stugor. 

Vilken utrustning finns i köket?

Det varierar beroende på stugtyp. I de stugorna med pentry/kök finns enklare husgeråd i stugan. I campingstugorna används köken i de gemensamma servicehusen, där enklare husgeråd finns. 

Finns wifi på området?

Ja absolut, du kan koppla upp dig till vårt nätverk över hela anläggningen. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet för du vid incheckning.

Vilka stugor är djurtillåtna?

Dessa stugor är djurtillåtna, utan extra kostnad. 

Vilka stugor är djurfria?

Dessa stugor är djurfria. 

Kan jag lägga till avresestädning?

Det går jättebra. Priset varierar beroende på storleken på stugan. Kontakta receptionen för att boka. Avresestädning kan bokas senast 3 dagar i förväg. 

Poolområdet   

Får jag ta med hunden in?

Tyvärr är inga djur tillåtna på poolområdet. 

Hur varmt är det i poolerna?

Våra pooler håller alltid minst 24 grader. Detta kan dock variera. Generellt är det alltid varmare i barn- och mellanbassängen än i den stora bassängen. Dagens badtemperatur hittar du här.

Vad kostar det?

Som boende gäst på campingen så är det fri entré till poolområdet. Vid incheckning erhåller du som boende gäst en tag för entrén till poolområdet. Vid borttappad tag debiteras du 500 kr. Övriga priser hittar ni här

Finns det mat?

Inne på poolområdet finns en kiosk med enklare matservering i form av bland annat korv med bröd och toast. Även glass, godis, kaffe och annan dryck finns. 

Vilka tider är poolområdet öppet?

Se alla våra öppettider här

Stranden   

Är hunden välkommen på stranden?

Hunden är välkommen på vårt hundbad, som ligger längst bort på campingen intill 800-området. På övriga delar av stranden är inte hunden välkommen. 

Hur är kvaliteten på badvattnet?

Kvaliteten på badvattnet på Orsa Camping är utmärkt! Läs mer här

Hur varmt är vattnet?

Dagens badtemperatur hittar du här.

Aktiviteter   

Krävs förbokning på de ledarledda aktiviteterna?

Ja, på de flesta ledarledda aktiviteterna sker anmälning senast 18:00 dagen innan. Detta med anledning av att vi oftast har ett begränsat antal platser. Du anmäler dig via Aktivitetscenter Kajutan. 

Vart hittar jag information om dagens aktiviteter?

Dagens aktiviteter hittar du här

Vart och när träffar jag Blåbäret Bärra?

Se vårt aktivitetsprogram här

Behöver jag boka bowling?

Under sommaren behöver du förboka bowling om du önskar spela kvällstid, för att vara garanterad en tid. Boka gör du enklast på här!

Restauranger   

Är hunden välkommen på restaurangen?

På Brasserie Udden och McGregors Sportbar är hunden tyvärr inte välkommen med hänsyn till regler från Miljö och Hälsa.

Behöver jag boka bord?

Vi rekommenderar alltid bordsbokning, då vi inte alltid kan garantera bord på Drop-In. Kontakta respektive restaurang för att boka bord. 

Är restaurangerna öppna året runt?

McGregors Sportbar är öppen året runt och Brasserie Udden mellan juni och augusti. 

Finns lunchservering?

Brasserie Udden serverar lunchbuffé under sommaren. Meny och öppettider hittar du på www.brasserieudden.se.