Orsa Grönklitt

Ca 15 km från campingen hittar ni Orsa Grönklitt. Här skjuder det av aktiviteter, året om. Varför inte testa på någon av alla leder för vandring, löpning eller cykel? Här finns även kanoter till uthyrning och en motorik- och balansbana både för de yngre och äldre barnen. Under vintern erbjuder Orsa Grönklitt förstklassig skidåkning, både på längden och utför. 

Längdskidåkning

Längdskidåkningen i Orsa Grönklitt är känd som en av Sveriges absolut bästa. Här finns utmärkta och omväxlande spår för alla åldrar och stilar, många lagom kuperade rundor men också riktigt tuffa slingor! 

Svenska längdskidlandslaget tränar här och Sveriges nya ledande långloppsteam Lager 157 Ski Team väljer också Orsa Grönklitt. Ett fint kvalitetsbevis! Orsa Grönklitt är sedan många år Officiellt Vasaloppscenter.

Totalt hela 10 mil längdspår, varav 9 kilometer är elbelyst. Olika typer av spår som rejält kuperade elitspår, fjälliknande myrspår, lättåkta vägspår och mysiga skogsspår på östra sidan av anläggningen. Oavsett skidåkare finns ett spår som passar dig.

Skidåkning - Längd - ctl00_cph1_dcMain_po_194_dc194_pg96_puffImgL

Alpint

Alpin premiär den 17 december. Det är inte svårt att hitta favoritbackar! Totalt finns det 23 nedfarter i alla svårighetsgrader, från grönt till svart. 

På syd- och västsidan finns pister för barn, familj och nybörjare. I norr och öster väntar större utmaningar, som Berguven, Helan och Halvan.  
På nord- och östsidan ligger också våra tävlingsbackar, där hastigheter på hela 148 km/h har uppmätts under Speedskitävlingar. 

Skidåkning - Alpint - ctl00_cph1_dcMain_po_193_dc193_pg95_puffImgL

Kontakt

  • Bokning: 0772-280 100
  • Reception: 0250 - 462 61
  • Besöksadress: Bowlingvägen 1, Orsa
  • Utdelningsadress: Box 133, 794 22 Orsa
  • info@orsacamping.se

Följ oss på

Empori CMS